Van Tucuman tot aan Salta
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
28 April 2007 | Argentinië, Salta
Het is lang geleden, maar ik heb het dan ook druk gehad met reizen. De foto`s die voor mij zijn aangevraagd heb ik nog niet ontvangen, dus geduld.
We zijn zondag (22-04-2007) van Tucuman vertrokken naar Tafi Valle en hebben daar tot 14.00 uur kunnen rondlopen. Daarna een busticket gekocht voor een ruine in Quilmes, daar aangekomen zag het er verlaten uit en we wisten dat we 5 km moesten lopen. Geen plek voor de grote rugzak en de laatste bus zou pas laat arriveren. Wij dachten dan maar geen ruine, want twee dames op een verlaten plek hopen dat er een bus komt vonden we geen goed idee. Wij hebben toen de buschauffeur betaald tot aan Cafayate, dat was de eindbestemming voor die dag. Het zoeken naar een verblijfplaats die voldoet aan de wensen van een Parijse dame valt niet mee. Lekker wat rondgelopen en het is een leuk stadje, dat snel gezien is.
De volgende ochtend (23-04-2007) om 09.00 uur naar Salta met de gewone bus naar het centrum, want Patty heeft iets tegen taxi`s. Aardig hostel gevonden en voorlopig geboekt voor 3 nachten. `s Avonds alleen de mail gecheckt, want de vermoeidheid begint toe te slaan.
Volgende dag (24-07-2007) het één en ander uitgezocht voor het verblijf en de volgende bestemming. Gelukkig een ticket voor Cachi gevonden voor de volgende dag en ik voor twee dagen een reservering gedaan. Leuke winkel gevonden van een dame uit Duitsland die 18 jaar geleden net als ik en vele andere wilde reizen door Zuid-Amerika. Bij haar ging het iets anders, ontmoeten een man en is nooit meer terug gegaan.
Werden de volgende ochtend (25-04-2007) om 06.30 uur gewekt en werden om 07.30 uur door een bus opgehaald. Aardige gids Vanessa en veel mooie stops het was een geslaagde dag met mensen uit Argentinië, Spanje, Frankrijk, Italië en niet te vergeten uit Holland. Terug in Salta moest patty even douchen (eigenlijk geen tijd) en toen naar Kodakshop voor de foto`s op CD. Hier de tweede aanvaring met patty, ben bang dat het aan mij ligt en aan de andere kant mensen hebben moeite met luisteren en mensen uit te laten praten. Maar ja zij is ouder en meer ervaring, ik zeg is alleen heeft alleen twee kinderen en een paar vrienden en als je uit Parijs komt weet je meer van de wereld. Verder zegt ze tegen mij dat het belangrijk is om de taal te spreken. Als ik dan zeg ik spreek geen Frans, Noors, Fins, Zweeds, Italiaans, etc, maar ben er wel geweest, dan zegt ze dat, dat anders is. ben blij dat ze de volgende ochtend is vertrokken. Ook dat ging raar toen we naar bed gingen zei ik tegen haar morgen zien we elkaar niet ze zei ja en deed het licht uit. De mensen in Nederland hebben veel meer warmte dan die rare mensen uit Parijs.
De volgende ochtend (26-04-2007) ben ik om 06.15 uur zachtjes opgestaan en om 07.10 uur werd ik opgehaald door de gids Julio met een personen auto, Chervolet Corsa, met twee dames uit Ierland (Keava en Miriam). Het werd een totaal Engels dagje en het was erg gezellig. We zijn naar Purmamarca gegaan, dit is een dorpje met de heuvels met zeven kleuren. Naar de Salinas Grande een groot zoutveld met meubulair en een huis gebouwd van zout. Het was druk met toeristen en toch merkte je er niets van. Verder zijn we regelmatig gestopt om al het moois te bewonderen en ook omdat Julio even wilde dutten. Zijn in San Antonio De Los Cobres geweest, Tastil, Campo Quijano, etc. tot terug in Salta. Het laatste stuk was erg donker rechts van de auto liep een zwart paard en plots vlak voor de auto een tweede, gelukkig niets gebeurt maar was wel even schrikken. Patty is inmiddels in San Salvador Jujuy en heb de kamer voor mezelf kost nu het dubbele, maar nog niet zoveel als in Europa. Hoopte bij terugkomst iets van de reis agentschap te horen voor de volgende dag. Had van Patty begrepen dat ze me zouden bellen en dat hebben ze niet gedaan. Mijn bedoeling was een twee daagse rit tot aan Iruya het is één van de picturesque plaatsje in Argentinië. De trip is wel duur, want het schijnt moeilijk te bereiken te zijn. Dat is dan ook waarschijnlijk de reden dat niemand de trip boekt en minimaal 3 personen was de eis. Ben nog snel naar ze toegegaan, maar waren al gesloten. Ben dus vanuit gegaan dat het een één dag trip werd naar Humahuaca, ach je kunt nu eenmaal niet alles zien.
Werd de volgende ochtend (27-04-2007)laat gewekt en was dus opschieten, gelukkig net op tijd klaar. Dit maal werd het een trip in een Peugot .... met een Braziliaan, Engels stel en ik de gids was dit maal een vrouw. Ben een beetje ziek, denk van de ijs in Cachi voelde me gisteren ook niet zo goed. Het team van vandaag was meer op zich zelf dan gisteren, maar evengoed weer een geslaagde dag met veel foto`s. We zijn de plek gepasseerd waar op 21-06 en 21-12 in het jaar geen schaduw is, dat is dus niet op de evenaar zoals ik (waarschijnlijk meerdere mensen) dacht. Om 07.00 uur weer terug in hostel en was echt opgebrand. Ben even gaan liggen en werd om 23.45 uur weer wakker. Ben me gaan opfrissen shirt met collega`s aan en ben verder gaan slapen tot 10.00 uur de volgende morgen, was dus echt moe. Vandaag (28-04-2007) even de tijd voor jullie, want het heeft wel erg lang geduurd.
Verder ga ik richting Bolivia en Patty was erg negatief en dat ze veel spontane weg bezettingen hebben. Dus meld ik nu al dat als ik daar ben en jullie niets horen ik waarschijnlijk bij één of andere blokkade zit in de bus.
Nog even dit, het noorden van Argentinië lijkt gelukkig niet meer zo erg op Europa, maar op Zuid-Amerika.
Dikke kus vanuit het Argentinië
Agnes
28 April 2007 - 16:43
Ans:
Ha die Agnes
Blij dat je weer even wat van je laat horen. Een dipje hoort erbij hoor als ik al zie wat jij allemaal gedaan hebt de af gelopen dagen dan is dat niet zo gek hoor en dan is mafffen het beste medicijn hiervoor :p
Ik hoop dat je fotoruimte snel komt want ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar al het moois wat jij gezien hebt, ik denk dat er nog vele met mij zijn:D
Laat je maar lekker verrassen daar in Bolivia en wie weet maakt die Patty het erger dan het is dat zul je denk ik zelf wel zien daar.
Veel plezier daar en een goede reis gewenst.
Dank voor je knuffel en van ons een GROTE DIKKE KNUFFEL terug. -
28 April 2007 - 17:35
Claudia:
Hoi ben je er weer??!! Wat denk je dat het kost iedere keer computer aan en uit te zetten terwijl er toch niks te lezen is??!!! Hihihi... de werled draait wel door zonder Patty. Het is de bedoel dat je ontspant en niet ergert aan een persoon die je toch niet meer wilt zien. Laat maar waaien die vrouw. Voor de rest gaan wij konningedag vieren. Op een zeer warme dag. We zullen wel zien. Mooie plaatjes/ herinnerringen toegewenst voor Bolivia. Knuffels van Mij in
April. -
29 April 2007 - 17:35
Lydia:
Hee lieve schat, wat lees ik nou? "twee dames op een verlaten plek hopen dat er een bus komt vonden we geen goed idee" ?? Dat moet die Patty er dan doorheen gedrukt hebben, want ik weet nog goed dat onze Agnes op een dergelijk moment een blik humor kan opentrekken waar iedereen bij flauw ligt van het lachen! Een legendarische herinnering.
Niet aan jezelf gaan twijfelen bij aanvaringen hoor. Met de één klikt het beter dan met de ander en daar heeft niemand schuld aan. Het hoeft niet aan Patty te liggen en ook niet aan jou.
En bovendien, een vrouw met zo'n lief gezicht, mooi karakter en een beestengevoel voor humor vindt snel weer een ander reismaatje.
Kus, LYD
01 Mei 2007 - 11:18
Jacqueline:
Wat een toestand allemaal die Patty...ben jij ff blij dat je daar vanaf bent. Zo zie je maar dat alleen reizen is helemaal niet verkeerd.. geen rekening houden met e.o.a. Patty. Ik ben benieuwd naar Bolivia.. Zal allemaal wel meevallen als Patty het niets vindt, vind jij het hartstikke leuk zo moet je maar denken. Hoop verder dat je je weer beter voelt en dat het dan maar aan het ijs heeft gelegen.
Nou groetjes tot horens weer. Trouwens bij ons niets gemist met koninginnedag t'was gewoon weer oranje ha ha.
Doei liefs Jacq. -
01 Mei 2007 - 19:47
Charlotte:
Nou zeg een fiks reisverslag!!
Ben erg benieuwd hoe hey in Bolivia gaat.
Denk maar als het je een keertje niet mee zit: "dit pakken ze mij niet af!"
Nu misschien soms doodop maar straks als je alles nog eens naleest en bekijktde foto's voel je je superrijk!!
Liefs van ons allen!!XXXXX -
01 Mei 2007 - 20:39
Tini:
Hallo zusje,wat een verslag weer joh. Heel veel plezier daar in Bolivia. Ik ben benieuwd wat voor verhalen er nu weer komen. Dikke kus van je zus. -
03 Mei 2007 - 11:01
Marion:
Tsja, die Patty is m.i. een zeer gefrustreerde vrouw, of ze is gewoon van nature een zuur mens. En ja...dat moet ze toch op iemand afreageren. Jammer dat jij dat nou net bent. Misschien is ze wel jaloers op je Agnes. Waarschijnlijk is ze ook gericht zuur. Tegen een leuke vent zal ze ws zo niet reageren.
Eens zal ze haar gelijke wel tegenkomen moet je maar denken.
Het weer hier is nog steeds redelijk tot goed hier, alhoewel het vanmorgen met 13C toch wel een beetje fris was. Volgende week staat er regen op de planning. Is wel nodig ook, alles zit onder de stof. Nou ik ga weer wat doen.
Groetjes en take care!