De reis en eerste dag Rosario
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
11 Januari 2007 | Argentinië, Córdoba
De laatste nacht in het hostel was een ramp. Buiten vlak bij mijn raam waren ze een feestje aan het vieren en nam het ze niet kwalijk de herrie was redelijk. Om 5.00 uur waren ze boven mijn kamer één of andere stampdans aan het oefenen en dat vond ik minder. Om half 8 met de taxi naar busstation opzoek naar de bus. Begon hem een beetje te knijpen er ging geen bus naar Rosario, dus even aan een buschauffeur gevraagd om 1 minuut voor 8. Deze zei heel snel 8 uur en schudden nee, dus ik dacht hij kan me niet helpen en wilde ik weer weglopen. Hij riep me terug en zei dat zijn bus de juiste was, grapjas. Het was een busrit waar ik gelukkig af en toe een beetje weg kon dutten, maar hij stopte wel heel veel, daarom stond Rosario niet op de bus denk ik. Iedere keer als ik naar buiten keek deed het me erg aan de A7 denken veel weiland en erg plat. Om 14.30 uur aangekomen in Rosario wilde ik eerst wel even wat eten. Na het eten een touristen kantoortje opgezocht en veel foldertjes gekregen, daarna naar een taxi en me naar een hostel laten brengen. Taxi chauffeur zei dat de vrouwen uit Nederland de mooiste zijn en hij wist van Maxima, charmeur. Het is hier lekker rustig geen Israëliërs en veel Bob marley muziek op z`n Spaans lekker ontbijtje en eigen slaapkamer, helaas badgelegenheid delen (ach je kunt niet alles hebben). Eerste dag met een Spaans sprekende man uit Mendoza op stap geweest, heeft me het centrum laten zien. Ik werd op een gegeven moment een beetje nerveus van hem, want hij had last van een zenuwtrekken in zijn benen vooral als hij zat. Dacht op dat moment wat moet ik hier mee eerst een eigenwijze maar wel aardige Israëliër en nu een nerveuze en ook aardige man uit Mendoza (Argentinië). O ja voor de mensen die gelijk doordenken, absoluut niet mijn types. Vandaag alleen op stap geweest en een nieuw shirt gekocht. Toen naar het Pasaje Juramento en Monumento Histórico National a la Bandera daar een beetje relaxen en toen de toren omhoog gegaan voor wel 1 peso (€ 0,25). Vanaf boven de boel bekeken en toen weer naar beneden om aan het water wat te eten en drinken. Na te hebben besteld hoorde ik Nederlands en zei prettige middag. Lekker om hier weer Nederlands te praten met Amsterdammers. Zij zijn hier voor een aantal weken om de boel te bekijken en vertrekken vanavond of morgenochtend naar Còrdoba en Mendoza. Zij heeft een interesant restaurantje heb het in mijn agenda genoteerd en als ik terug in Nederland ben daar lekker eten. Heb wel begrepen dat je je eigen wijntje meeneemt en eten wat de pot schaft, ben dus erg benieuwd.
Als mensen interesse hebben hoor ik het wel, heb op dit moment agenda met adres niet bijdehand.
Kan op mijn slaapadres iedere dag een uurtje gratis internetten, maar helaas geen foto`s plaatsen en/of bellen. De foto`s bij dit bericht komen dus iets later.
Dikke kus
Agnes
11 Januari 2007 - 21:51
Lydia:
Hee Agnes,
nou die date die staat alvast hoor! Gaan wij samen eten daar met ons eigen flesje "Casillero del Diablo" natuurlijk. Onze favoriet!! Kus, Lyd. -
12 Januari 2007 - 11:02
Sonja:
Hoi Agnes,
Zo dat is weer eens iets anders wat een belevenis met de bus reizen. Leuk dat je Amsterdammers ontmoet hebt zo kom je aan eetadresjes in Nederland.Gezellig flesje mee en je ziet het wel.We horen het t.z.t. dan wel. Groetjes van Sonja en Marco