25-02-2007 aankomst Kaap Hoorn en `Wulaia Bay´ - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Agnes & Rob - WaarBenJij.nu 25-02-2007 aankomst Kaap Hoorn en `Wulaia Bay´ - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Agnes & Rob - WaarBenJij.nu

25-02-2007 aankomst Kaap Hoorn en `Wulaia Bay´

Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob

28 Februari 2007 | Chili, Santiago de Chile

Hola lieve mensen,

Na het open zee ritje vannacht lekker opgestaan om 06.00 uur voor de zon opkomst bij Kaap Hoorn. Helaas was dat niet zo mooi als gehoopt, maar toch. Het weer zag er goed uit en dat gaf hoop, ook al veranderd het soms erg snel. We zagen in de verte een cruiser liggen en dat was niet verwacht. Wij kwamen iets later dan gepland, maar dik aangekleed en zwemvest aan op naar dek 3 voor de verzameling. Hierna naar beneden wandelen en je kamersleutel ophangen ter hoogte van dek 2 (mijn kamer was daar twee tellen lopen vandaan). Hier is een bord met de kamer nummers hier moet je bij terugkomst hem weer aan je vest hangen. Zo controleren ze of iedereen weer aan boord is, slimme jongens. In de zodiak kunnen ongeveer 12 à 14 mensen en die brengt je aan land.
Kaap Hoorn is ontdekt door twee man, Van Schouten heeft het laten noemen naar zijn geboorte dorp Hoorn. Kaap Hoorn is het Zuidelijkste puntje hierna volgt ca. 900 km zee en dan Antartica.
Bij het monument met de albatros was het erg druk, dus eerst even langs de vlag en de kerk. Toen naar het monument en het voelde fantastisch om hier te mogen staan. Het zuidelijkste punt van het eiland is 6 uur lopen en mocht ik dus niet uitvoeren. Later drong tot me door het lichthuis links te hebben laten liggen en dus in rap tempo weer richting de kerk. Foto`s geschoten en kreeg te horen dat we terug moesten. Toen landen vlakbij een roofvogel en ik weer foto`s schieten. Gaat die gek vliegen en ik schiet weer een mooie foto. Hij land op ons wandelpad en wij met een klein groepje richting de vogel. Het zijn mooie foto`s. Snel in de zodiak om aan te schuiven bij het ontbijt en je verhaal kunt vertellen aan de mensen bij je aan tafel. Na het ontbijt kon ik het niet laten en ben nog een uurtje gaan slapen. Vandaag is alles op het middag eten na een half uur verschoven. Lunch was gewoon om 13.00 uur en omdat het ontbijt laat was kwam niet iedereen opdagen of later. Ik voelde me nog steeds erg moe en heb weer twee uur geslapen. Om 17.30 moesten we weer dik aangekleed klaar staan voor de volgende uitstap. Deze bestond uit strandwandeling of de berg beklimmen. `Wulaia Bay´ is vroeger bewoond door mensen die geen kleding droegen en zich alleen maar insmeerde met vet van de zeehond en soms nog een omslagdoekje. Bikkels ik vond het niet erg warm daar. De vrouwen jagende op vis en gingen gewoon naakt het koude water in. Ik ben de bergwandeling gaan doen en heb me uitstekend vermaakt op het hoogte punt vroeg de gids om stilte en het was fantastisch. Helaas dat voor sommige mensen twee minuten erg lang is om van de natuur te genieten. Weer beneden aangekomen stonden ze klaar met whisky en ijs (laat de Schotten het maar niet horen) en warme chocomelk. Dus warme chocomelk met whisky en weer met de zodiak terug aan boord voor een heerlijke douche en diner. Bij het diner veel glimlachjes van een ober die helaas niet onze tafel, maar andere tafels tot bediening had. Na het diner werd er één of andere film gedraaid, maar naar één borrel vielen mijn ogen dichten ben gaan slapen. Het was een dag die wel uit twee leek te bestaan en je wordt door de kou er lekker rozig van.

Dikke kus Agnes

Ps: je weet het foto`s volgen

• 02 Maart 2007 - 22:38

Brenda:

Ik had nu pas tijd om te kijken, maar ben blij dat ik het nog gedaan heb. Heb namelijk ondertussen nog 5 mailtjes van je gehad. Maar jeetje, wat een mooie foto's. Erg indrukwekkend allemaal. En een hele mooie vogel. Op naar de volgende mail !!