vrijwilligerswerk
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
15 November 2006 | ,
Gisteren heb ik een gesprek gehad met Gustava een Chileen uit Madrid (die af en toe met het Chileense Spaans ook moeite heeft) over het werken met gehandicapten. Wonderbaarlijk kon ik hem redelijk volgen alleen terug antwoorden is nog erg moeilijk. Hij zou me gistermiddag een mailtjes sturen maar dat heb ik nu pas ontvangen. Had al met school gebeld dat als ze me niet willen hebben moeten ze dat gewoon zeggen. Ik heb namelijk vernomen dat ze nogal moeite hebben met nee zeggen.
Nu heb ik morgen om 12.00 uur een afspraak met een dame (hoop dat ze een beetje Engels spreekt voor als ik het niet meer kan volgen) voor het vervolg gesprek. Lydia gaat ook mee, gezellig. Ik hoop wel dat het wat gaat worden, want Lydia heeft inmiddels al ervaring met twee vrijwilligers jobs. Haar ervaring is dat je de hele dag niet geholpen word of aanwijzingen krijgt en dus niet veel kan doen. Ze gebruiken niet de kennis van de mensen en dat is wel heel jammer. Ik heb gezegd dat ik wel wat sportiefs met ze wil doen, ook al is het een balletjes overgooien enz. als ik maar lekker bezig ben en hun blij zijn. Door alle uitloop kunnen ze twee weken gebruik van me maken, want op 6 december is het de bedoeling dat ik verder ga reizen. Het kriebeld nu al, maar nog even geduld en dankbaar werk verrichten.
Ik hou jullie op de hoogte met de gang van zaken.
Dikke kus en een knuffels vanuit Santiago de Chili
Agnes
15 November 2006 - 22:56
Dirk:
gehancicaptenwerk is zo mooi en dankwaar werk. Zo fijn dat je dit doet, er zouden meer Agnessen moeten zijn. Ik vond je in Nederland ook altijd al zo mooi en fijn bezig met andere mensen, ga zo door...
Ik blijf je volgen Agnes!! -
16 November 2006 - 05:42
P.B.T&K:
Weer eens een stukje van ons. We lezen trouw elk berichtje van je hoor al schrijven we niet zo veel een reactie.
jammer dat het vrijwilligerswerk nog maar zo kort kan zijn zeg. Maar wie weet hoe zwaar het is en dan is het wel weer lang zat toch ;-
We vinden het heel knap dat je het zover al zo goed vol hebt gehouden. Ene..........al vloeiend Spaans verstaat;-)
Waar ga je nou precies 6 december naar toe?
Nou weer genoeg van ons. Een hele dikke knuffel en pas goed op jezelf!
Peter, Bianca, Timo en Krista -
16 November 2006 - 20:08
Nel:
Hoi Agnes ik hoop dat alles goed met je gaat, en dat je maar gauw met je vrijwilligers kan beginnen! Zodat je plannen een beetje verlopen zoals je het allemaal gepland heeft.
Ik blijf je volgen doe voorzichtig en blijf vooral gezond!!!! Groetjes Nel Slager -
16 November 2006 - 21:15
Tini:
Hoi Agnes,Ik heb ze weer eens gelezen hoor.Fijn dat je het naar je zin hebt. Hoop dat het vrijwilligerswerk ook een beetje naar wens is. Ik ben geen lange enden schrijfster maar wil je toch even laten weten dat ik je volg. Dikke kus van je zus en een kleintje van Kees. -
17 November 2006 - 11:16
Mirjam:
Hoi tante Agie!!
Hier ff een zegje van je nichtje!! Ik heb net even alles gelezen wat je zo al meemaakt!! Ik vind het nog steeds maar knap van je hoor dat je daar helemaal aan de andere kant van de wereld zit!! Het lijkt me wel moeilijk soms om goed te comuniceren met al die verschillende talen zeg!
Ik wens je heel veel sterkte en gezondheid en geluk daar!! Hier komen de feestdagen er al weer aan het vliegt echt om zeg!!! Heb je daar eigenlijk ook sinterklaas of kerst? SUCCES!!! Je kunt het!!!
Dikke knuffel Mirjam en Eric