mijn indruk tot op heden
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
19 Januari 2007 | Argentinië, Bahía Blanca
Ik ben in Chili begonnen en heb inmiddels een aantal plaatsen in Argentinië gehad.
Qua taal spreken ze in Argentinië met een mooier accent, maar in chili iets duidelijker.
De Chilenen worden met wat ik hoor in veel landen in Zuid-America met de nek aangekeken. Ik moet soms ook oppassen wat ik zeg, want tot nu toe vind ik de Chilenen over het algemeen toch iets aardiger en geduldiger. Ook zijn ze altijd behulpzamer en geduldiger geweest. Ik kan je vertellen dat het een pijnlijk onderwerp is als ik ze dat ik Argentinië vertel. Vandaag met Christiaan gesproken een man van 34 jaar en woonzaam in Bahia Blanca. Hij vroeg wat ik van de mensen hier vind en vertelde hem dat ik dat liever niet deed. Toen vertelde hij mij dat hier geen vriendelijke mensen wonen en kon ik gelukkig zonder iemand te kwetsen mijn verhaal kwijt. Ik vind de mensen hier namelijk heel ongeduldig zijn en geven direct op of lopen weg als ze merken dat mijn Argentijns nul is. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals de mensen van het hotel en de man van het internetcafé, maar ja hun verdienen geld aan mij. En vind je het gek met in het tempo waarin hun praten en dan ook nog met een accent. Kom zeg als een Fries echt Fries praat kan ik het toch ook niet volgen. Hier wordt dus niet gefeest en rust ik lekker uit in mijn hotelletje met mijn ontbijtje en knullig douchje. Maandag wil ik door reizen naar ´San Martin de Los Andes` en wandelingen gaan maken in de bergen. Het weer zal dan wat meer op dat van jullie gaan lijken, maar dat vind ik niet zo erg.
Verder kan ik jullie vertellen dat het alleen reizen best zwaar is af en toe en ik vaak een leuke reispartner mis. Dus als je je geroepen voelt om in Zuid-Amerika te reizen laat het me weten. Nu kan het nog als ik terug ben in Nederland geen achteraf gepraat van had ik maar. Je kunt aan Lydia merken dat ik best een gezellige reispartner ben. We missen elkaar nog steeds en dat zegt toch genoeg.
Dikke kus vanuit Bahia Blanca Argentinië
Agnes
19 Januari 2007 - 21:36
Jacqueline:
Daar is ze weer als 1e. Tja je weet dat het mijn dagelijkse ding is: kijken of agnes nog iets te vertellen heeft en het moet gezegd worden weer een leuke story!!!!
En helaas ik heb geen tijd om de reis met je te vervolgen maar ik duim voor je dat er in het land nog meer van die zwervers lopen en samen met jou de boel daar op stelten gaan zetten!!! Doei Doei
Denk aan je. Gr. Jacq. -
19 Januari 2007 - 21:47
Lydia:
Dat spreekt boekdelen Agnes. Misschien moeten we dan toch maar dat mooie losstaande blauwe huis kopen op het hoekje bij Generál Córdova (richting school) en onze eigen zaak beginnen in drop & stroopwafels....
Kus, LYd -
19 Januari 2007 - 22:17
Dorien:
Ja, mischien moet je toch een zaakje beginnen in drop (het zwarte goud) en stroopwafels.
Ben net naar het buurdorp gereden en bij Trader Joe mini stroopwafels gekocht! buiten de nederlandse winkel in San Jose kun je die nergens kopen, en ik ga toch echt niet naar de Nederlandse winkel waar alles over datum is.
Wat dachten jullie van kroketten verkopen en er een echte nederlandse snackbar beginnen.
MMMMMM friet met mayo, heerlijk.
Oke, het water loopt me in de mond, en krijg zin in krokketten en daarvoor moet je toch echt naar NL.
Ga nu Tycho van school halen, en dan een paar van die stroopwafels eten bij de koffie.
Helaas kan ik niet met je meereizen, maar als ik tijd had gehad was ik zeker een paar weken gekomen.
Groetjes Dorien -
28 Januari 2007 - 18:09
Gonda:
hahahah alleen al vvor die christian wow ik je na reizen. hahaha . hey sweety nou het is al weer een tijdje geleden maar troostje ik ben onder de indruk van je reis verhalen cq avonturen als je in nerderland terug bent kun je een boek schrijven. ik volg je zo goed ik kan op de voet zo nu endan open ik de website en denk dan weer wat een bofkont die agnes. nou dikke knuffel en veel avontuurtjes nog