Morgen weer verder
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
06 Februari 2007 | Argentinië, Esquel
Eindelijk is het bekend hoe ik naar Perito Moreno ga. Het is een aardige jongen (Martin), maar jee´tje wat kun je op je geld zitten en durf je geen risico´s te nemen.
Wij in Nerdeland zijn erg, maar hij wint het en misschien is het mijn taak wel om hem erop te wijzen te genieten van het leven. Verder heeft hij denk ik ook de angst de weg kwijt te raken en te verdwalen. Nou ik heb hem het verhaal van Lydia en mij op het eiland Chiloè verteld en uitgelegd vertrouwen in jezelf hebben en alles komt altijd weer op zijn pootjes terecht. Kreeg bijvoorbeeld vandaag te horen dat een boottrip naar de Glaciers ongeveer 250 usd kost, nou waarschijnlijk gaat hij niet mee. Dat is toch zonde zo´n mooie trip aan je neus voorbij laten gaan. Heb hem geprobeerd uit te leggen dat Patagonië kost geld, maar ééns in je leven moet je er zijn geweest, want het is één van de mooiste gebieden van de wereld.
Wij hadden drie opties en de Argentijnen zeggen dat de weg via Chili niet betrouwbaar is en veel geld kost. Misschien hebben ze gelijk, maar ik denk dat ze gewoon niet willen dat je naar Chili gaat en hij durft geen risico te nemen. Dan kun je nog tot Rio Mayo met de bus en verder een taxi nemen voor 200 peso. Nou dat gaat het ook niet worden we gaan met de nachtbus naar Comodoro Rivadavia en vanaf daar met de bus naar Perito Moreno. Uiteraard denken jullie je kan toch ook in je ééntje verder gaan via Chili! Uiteraard hebben jullie gelijk, maar ik reis al een tijdje alleen en het is wel zo dat ik hem tegen kom en hij precies het zelfde einddoel in het zuiden heeft en dan ook nog via dezelfde weg wil gaan. Ik vind dat ik het een kans moet geven en als het niet gaat scheiden gewoon onze wegen en gaan we apart verder. Waarschijnlijk gaat dat zo wie zo gebeuren in Punta Arenas, wat ik denk er serieus over om de boot te nemen naar Ushuaia. Dan kom ik gelijk langs Cabo de Hornos oftewel kaap Hoorn en dat is het zuidelijkste punt wat ik in mijn hoofd heb. Uiteraard omdat het vernoemd is naar onze welbekende Hoorn in Nederland wil ik er even aan voorbij gaan. De bootreis kost veel geld en duurt maximaal 12 dagen. Begin me uiteraard ook te realiseren dat een reis naar het zuiden erg lang duurt en je moet ook weer omhoog. Het is hier nu half vijf geweest en om half zes gaat Andemar pas weer kaartjes voor de bus verkopen. Ik zeg dus tegen Martin kom lekker mailen, want ik ga echt niet weer retour lopen en dan weer terug, ben niet gek. Zegt hij een 1 1/2 uur achter de computer? Mijn antwoord was uiteraard ja, denk dan kan ik jullie wat onzin verzenden. Een hostel is soms best afzien en sommige mensen kunnen je zo aangapen en zeg je ze maar weer gedag.
Heb in Bariloche een mate gekocht en die moet je eerst voorbereiden voordat je eruit gaat drinken 3x jerba met heet water erin en dat 3x 24 uur. Moet nu nog een stoere thermosfles kopen en zal ik het voor jullie allemaal fotograferen, want waarschijnlijk hebben jullie geen idee waar ik het over heb. Je kunt ook Maxima even bellen of ze het wil uitleggen, kun je gelijk vragen wanneer het in Nederland te verkrijgen is.
Zo dit was het wel weer even, wil Brenda nog even bedanken voor de oppepper. Ik wil zo wie zo helemaal naar beneden en ga dan weer (op advies van Dorien) naar Alberto en Frankie heb het ze al gemeld. Daar ga ik voor mezelf alles even op een rijtje zetten wat ik verder ga doen. Bij hun vandaan ga ik in iedergeval rechtstreeks naar Buenos Aires. Zo nu ga ik echt stoppen.
Dikke kus Agnes
ps: Zet er de volgende keer wel een foto´tje bij is namelijk wel leuk voor jullie en mij uiteraard ook.
06 Februari 2007 - 21:10
Jacqueline:
De bootreis waar je het over hebt is ook op Yorin Travel geweest. Met floortje!! En nu ga jij er naar toe. Onze eigen Zaanse zwerver! Was echt heel mooi om te zien. Dus gewoon doen ik wacht wel op de foto"s !!! Gr. Jacq. -
06 Februari 2007 - 21:12
Brenda:
Nou, je klinkt weer een stuk vrolijker nu !! Gelukkig maar.
En evengoed veel plezier met Martin. Het zal toch niet alleen een zeurkous zijn? Hij heeft vast ook leuke kanten, anders ga je niet met hem optrekken.
Veel plezier in ieder geval.
Brenda. En ik moest je de groeten doen van Jos !! -
07 Februari 2007 - 00:59
Dorien:
Hey, je leeft maar een keer en als je de kans krijgt om ergens naar toe te gaan moet je het doen!
Begrijp uit je verhaal dat je mede reiziger een echte McFrugal is!
Geniet van je bootreis, maak heeeeel veel foto's, jij kunt straks vertellen dat je langs Kaap Hoorn bent geweest. En dan kun je na de boot weer op adem komen bij Alberto en Frankie. -
07 Februari 2007 - 14:46
Renata:
Heb gisteren en vandaag alle verhalen weer gelezen en alle foto's weer geziem geweldig. Lijkt mij een mooie bootreis dus doen!!
groet renata -
07 Februari 2007 - 15:07
Papa Dick:
Natuuuuuurlijk ga jij die bootreis maken en mocht Martin het te duur vinden zwemt hij maar mooi achter de boot aan.Voor mij heette de kapitein van het schip Hoorn, kappie Hoorn kaap Hoorn maar leuk klinkt het wel.Een foto van je zwem maatje zouden we wel op prijs stellen zien of je smaak ook verandert is.Hou je haaks matroos en een dikke knuffel uit het park. -
07 Februari 2007 - 19:46
Hans En Els:
Die bootreis moet je echt doen, denk dat je spijt krijgt als je dit voorbij laat gaan. Mooie foto's.
Goeie reis naar het Zuiden. -
12 Februari 2007 - 11:51
Marion:
Je bent wel trendy zeg in je felblauwe outfit