spaans
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
16 Oktober 2006 | ,
Het Spaans valt niet mee, als je denkt dat je het door heb zit je er weer naast. Ik vermaak me verder prima, het etentje was met dansen en muziek en was erg gezellig. Vrijdag heeft het de hele dag hard geregend en de straten in Santiago kunnen dat niet aan, dus konden we bijna zwemmen. Zaterdag zijn we met school naar Valapraiso geweest en was erg gezellig. Heb een Nederlandse vrouw van 22 jaar leren kennen uit Zwolle die een vriendin heeft wonen in Zaandam op Drostendiep 19. Ja je leest het goed een geweest buurmeisje van mij (ken haar niet). Zondag ben ik met haar naar San Christobal geweest dat is een berg midden in de stad met een Maria beeld erop. Kan nu geen foto sturen, want mijn kabel ligt thuis en ik zit op school achter de computer.
Op school gaat het niet zo lekker, had iv.m de stress van thuis misschien beter een weekje rust kunnen nemen. Ben nu bezig om prive les te krijgen voor twee weken en ben dan de rest van deze week vrij. Morgen op mijn verjaardag ga ik met een aantal van school een wijntour doen en ´s avonds thuis krijg ik een Chileense maaltijd. Het zal wel vreemd zijn om hier mijn verjaardag tew vieren. Op school zijn de mensen en leerlingen erg lief, ze komen echt werkelijk overal vandaan er zijn ongeveer 6 Nederlanders en dat is wel eens prettig. We hebben nu een tijdsverschil van 5 uur en vanaf 29-10-2006 een verschil van nog maar 4 uur. Het lijkt alsof de afstand kleiner wordt. Bedankt voor al jullie berichtjes vind het erg fijn om ze te lezen.
Heel veel liefs van
Agnes
16 Oktober 2006 - 17:07
Erik:
ha die Agnes, je eerste weekje zit erop. zo te horen heb je erg druk, school, prive les en uitstapjes. ik hoop dat je er van geniet. beetje bijles is prima, des te sneller beheers je de taal. maar natuurlijk zal het allemaal niet meevallen. morgen ben je jarig, ik zal er zeker een op je drinken. dat doe je zelf natuurlijk ook, je bent niet voor niets op een wijntoer. veel plezier op je verjaardag. van mijn kant alvast van harte gefeliciteerd en nog vele jaartjes..xx -
16 Oktober 2006 - 17:43
P.b.t.&k:
Hallo lieve Agnes,
Wat is de wereld toch klein zeg. Ben je zover van huis kom je een vriendin van je oude (bijna) buurmeisje tegen! Zo zie je maar weer dat je helemaal niet zo ver van huis bent;-)
We hopen dat je snel je draai helemaal gevonden hebt en dat je de lessen snel bijgespijkerd hebt. Wij denken aan je en zijn heel trots op je dat je dit toch maar even doet meis!!! Zeker morgen zal het zwaar zijn op je verjaardag maar ik denk dat iedereen hier in Nederland wel aan je denkt dus alleen ben je niet!
Vanaf hier alvast gefeliciflapper en een hele dikke verjaardags kus.
Knuffel van Peter, Bianca, Timo en Krista -
16 Oktober 2006 - 17:59
Je Moeder:
Agnes, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We denken aan je. In een print die ik van Els kreeg las ik dat het af en toe wek moeilijk is en dat is te begrijpen. Want het is toch een hele stap, ik hoop dat het op school goed gaat en met je huiswerk. Ik hoop waar je in huis bent dat het daar ook goed gaat en verder veel succes, Je moeder. -
16 Oktober 2006 - 18:04
Els, Hans En Kids:
Gefeliciteerd met je verjaardag. Alle begin (school)is moeilijk, maar wel je best blijven doen. Het feestje van je zus was wel geslaagd. Foto is al naar je toe (hoop dat het bestand niet te groot is). Maak er een leuke dag van morgen en niet te veel wijn he. Dooei, Els, Hans Edwin & Elaine en Angela -
16 Oktober 2006 - 18:47
Daphne En De Rest:
Hoi Lieve Agnes
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik hoop dat je daar ook z'n fijne verjaardag hebt.
Ik zal in iedergeval wel aan je denken.
Haha wat een toeval van die nederlandse vrouw.:D
groetjes van daphne hvj.(=hou van je) -
16 Oktober 2006 - 18:55
Jan, Dorien & Tycho:
Van Harte met je verjaardag!!
Met de bijles gaat het straks allemaal veel beter.
En je bent er pas een week, geniet lekker van je wijntoer en je verjaardag.
Wij zullen er ook een op je drinken! -
16 Oktober 2006 - 23:57
Claudia:
Laat ik eens orgineel doen en je ook feliciteren! Drink er eentje namens mij. Als je terug bent doen we het gewoon dubbel over!Tot lees.
x ik.
17 Oktober 2006 - 03:40
Jacqueline:
Wil je feliciteren met je verjaardag! Ver van huis maar denk aan je. Fijne dag toegewenst!! groetjes -
17 Oktober 2006 - 08:08
Ans En De Rest:
Hoi meis VAN HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag, het kadootje hou je tegoed en misschien wordt het wel groter voor volgend jaar :). Wat lekker dat er ook nog wat nederlandse mensen zijn, dan voel je je ook niet zo'n vreemde eend in de bijt en kun je af en toe ff lekker nederlands praten in plaats van alleen te typen. Maak er maar een gezellige dag van en ook wij drinken er één op je verjaardag. Dikke kus van ons en tot schrijfs XXXXXXXXXXX -
17 Oktober 2006 - 11:25
Hennie,Dirk En Kids:
Lieve Agnes,
Lang zal ze leven, in de gloria.
hiep hiep hoera!
Maak er een fijne dag van, we denken aan je.
liefs van de Dollemannetjes -
17 Oktober 2006 - 12:39
Jacques En Angelique:
heey lieverd,
een hele fijne verjaardag en maak er een knallend feest van met je nieuwverworven vrienden en je weet hier thuis wordt ook aan je gedacht. XXX -
17 Oktober 2006 - 13:44
Sonja & Marco:
GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!!wij kunnen helaas niet zo even naar je toe komen, zal wel leuk geweest zijn maar helaas je woont nu niet meer om de hoek. Maar Proost! Wat een toeval he zit je zo ver weg heeft iemand op Drostendiep 19 gewoond...Ja het is ook allemaal niet hoor wij hopen dat je Spaanse les door priveles wat beter gaat. Leuk dat er een aantal nederlanders zijn gezellig.. Nou veel plezier vanavond en tot lees ze....Gr en kusjes Sonja en Marco -
17 Oktober 2006 - 14:19
Wendy:
Het is weer is wat anders je verjaardag in Santiago vieren. Van harte gefeliciteerd namens Samantha, Claudia, Yasso en Wendy. -
17 Oktober 2006 - 17:04
Johan&Corry:
Vanharte meid met je verjaardag.
Niet te veel van de wijn proeven anders gaat het met je Spaans de verkeerde kant op. Leuk dat het klikt met je nieuwe vrienden uit Holland en omstreken. Niet te veel SASen.
Groet Johan&Corry -
17 Oktober 2006 - 17:41
Wilfred En Charlotte:
hola agnes!!
hartelijk gefeliciteerd!!!
de groetjes van iedereen van het tankerpark,we missen je wel een beetje.gelukkig heb je genoeg te doen,zet hem op!
we weten hoe moeilijk spaans is,we zijn er zelf namelijk ook mee bezig(erg moeizaam)over eenpaar weken schrijf ik misschien iets in het spaans...
mucho besos xx -
17 Oktober 2006 - 20:06
Tini:
Hoi Agnes,ik ben weer niet de vlotste,maar nog gefeliciteerd met je verjaardag.Ik heb een sms gstuurd maar weet niet of je die gezien heb.groet van je zus Tini.xxx -
17 Oktober 2006 - 21:21
Gonda:
hye ,
nu ik volg je nu al vanaf ik thuis ben ik probeer iederkeer iets te schrijven maar ik weet nooit goed hoe ik beginnen moet, dus heb ik nu maar even de tijd genomen om het toch maar tedoen. om als eerst tebeginnen van harte gefeliciflabtaart met je verjaardag heel veel gezonden jaartjes. hopelijk vermaak je het verder in goede moed en ik weet zeker je bent een door douwer dus dit lukt je ook wel . hier in heerlen gaat alles prima. ik mis wel de warmte ik heb het heel koud hier . is dan ook 30 graden verschil van waar ik vandaan kom en ik mis mijn schatje ook wel hoor maar ja het zei niet anders. dus ik denk dat ik wel weet wat je nu door gaat . gelukkig heb je veel afleiding. dat is alleen maar goed. ik ben benieuwt naar de foto's .nu wens ik je het beste en ik zal zeker zo nu en dan reageren . DRISS stuurt je de groetjes van uit marocco en wenst je ook veel succes en hij zegt; go for it. nu dikke kus van ons allemaal. tot gauw -
18 Oktober 2006 - 08:14
Mat En Frouk:
van Harte gefeliciteerd 22? hopen dat het goed gaat met je. het is hier rot weer regen en het is maar 11 gr ben je me nicht al tegen gekomen zal wel niet denk ik de groete en maak er wat van