Mijn 1e paasdag
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
09 April 2007 | Uruguay, Salto
De nacht was zwaar, dun matras en lag dus zo goed als op houten planken. Vanacht om 03.30 uur had ik er echt genoeg van en heb mijn luchtbed opgeblazen. Nou die is misschien smal, maar ik kon eindelijk slapen. Toen ik om 09.00 uur wakker werd had ik niet veel fut tv aangezet en een gezond fruit ontbijtje genomen. Nee, niet kant en klaar het was een banaan, appel en sinaasappel dat was mijn paasontbijt. Toen dat naar binnen was gewerkt werd ik een beetje verdrietig weet niet waarom het gebeurde zomaar. Toen heb ik mijn spullen gepakt en ben opzoek gegaan naar de bus die naar de therma`s gaan. Nou en dat valt niet mee ben uiteindelijk weer de toeristen office binnen gewandeld en het was gelukkig daar in de buurt. Liep ook gelukkig langs de supermarkt want de maag begon te knorren. Twee croisants genomen en een yoghurt met crusli. In de bus na een tijdje gevraagd waar ik eruit moet en ze brabbelde wat. Nou dacht ik ze geeft wel een seintje, maar dat kun je vergeten. Gelukkig een agent in de bus wees me erop dat ik er was, de schat en de bits. Naar binnen gegaan en dat kost echt pinuts, nog geen twee euro. Daar gevraagd naar een kleedkamer en dat valt niet mee, want in een toeristen gebied spreekt niemand Engels (logisch). Gelukkig bracht een lieve dametje van 20 jaar me ernaar toe en toen ik om een slotje vroeg voor een kastje kwamen de volgende problemen. Je moet je indentificeren, altijd bij me en nu toevallig niet. Ik vroeg waarom het zo moeilijk moet en toen begon ze over 30 peso, nou dacht ik als dat het is. Dat was het dus niet zonder indentificatie geen slotje. Het lieve meisje was inmiddels vertrokken en ik moest uiteraard weer janken van boosheid. Pakte me spullen en dacht van die 2 euro lig ik niet wakker, ga wel wat anders doen. Onderweg kwam ik het lieve meisje weer tegen met een slotje voor mij en of ik het wel aan haar wilde retourneren. Nou dat was geen probleem ik was weer blij. Heb me omgekleed en liep het water in, nou dat moet je in de winter doen het was echt een graad of 39. Tussendoor even in het zonnetje gelegen en weer in het warme bad. Ben geen zwemfanaat, maar er waren veel meer baden dan één heb die dus niet gebruikt. Ben om 16.15 uur me gaan douchen en had aardige honger gekregen en buiten het bad zag het er ook gezellig uit. Helaas alle restaurants gesloten, zag een bus staan en vroeg of hij naar Salto ging. Dat ging hij en ik dacht komop stap in ze willen hier toch geen geld verdienen (sukkels). In salto aangekomen op een terras gaan zitten, maar na 5 minuten dacht ik oke ik ga wel wat in de supermarkt halen. In de supermarkt realiseerde ik me dat het pasen is en heb dus lekker chocola gekocht (puur), croisants en wat te drinken.
Het moto van thermo Dayman en Salto, ze kunnen veel geld verdienen, maar hoe je dat moet doen weten ze niet (net als Argentinië). Ik vind Uruguay een fantastisch land, maar de volgende keer sla ik Salto over en ga lekker naar Colonia en La Paloma.
Wat mijn tand betreft het was niet saai Claudia, maar ik denk dat ik al heel veel met jullie deel en dit blijft voor mij.
Dikke kus Agnes
Ps: het was een zware emotionele paasdag.
09 April 2007 - 15:47
Nel:
Hoi Agnes,
Om je een beetje op te beuren hier een berichtje uit het zonnige nederland en hoop dat de 2e paasdag (als ze die daar hebben) gezelliger voor je zal verlopen !! Kop op en maak er wat van - je kan het.
En wat je tand betreft laat ze maar raden, je hoeft uit eindelijk niet alles met iedereen te delen er blijven ook dingetjes prive gelijk heb je.
Groetjes
Nel -
09 April 2007 - 18:39
Charlotte:
He Meisie
Zeker met de feestdagen zul je aan thuis herinnered worden, Maar wie kan je garanderen dat je in Nederland een betere paas zou hebben??!!! Kop op na regen komt immers altijd....
xxxxxxxxxxxxxxxx uit Maarheeze!! -
09 April 2007 - 18:56
Tini:
He zusje,hier ben ik nog even. Het zat je niet mee vandaag zeg. Ik hoop dat het de komende dagen er weer wat zonniger voor je uit gaat zien. Heel veel liefs en kussen van je zus.