Half dagje ranch
Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob
19 Maart 2007 | Argentinië, San Martín de los Andes
Zaterdag ben ik naar het dorp gelopen ca. 7,5 km en dan ben je in het midden van het centrum.
Heb halverwege in het midden van een militair terrein achter de bosjes even wat water laten lopen, anders had ik het dorp niet droog gered.
Mijn broeken opgehaald bij de reparateur en daarna op zoek gegaan naar een broek. Loop de eerste winkel in al met het idee, vast Europese prijzen, had gelijk. De verkoper vroeg waar ik vandaan kwam en begon gelijk over Maxima, dat ze hier alles van haar volgen. Ze kunnen overdrijven hoor, maar ach er trouwd niet iedere dag en Argentijn met een toekomstige Koning. Uiteindelijk een nieuwe spijkerbroek gevonden en nog een ring gekocht. Ben toen wat gaan eten en daarna op zoek gegaan naar een wijnwinkel, waar ik mijn vorige bezoek met alberto was geweest. Ik had daar namelijk toen gezien dat ze ´ovega negra` hadden (helaas toen uitverkocht). In Nederland is dat een Chileense wijn en hier zeggen ze dat het Argentijns is, ben dus erg nieuwsgierig. Heb de winkel niet kunnen vinden, vast gesloten i.v.m. siëtsta. Het weer was goed en ben weer gaan lopen naar huis, nu was het omhoog. Halverwege had ik een beetje spijt en de bus komt ook niet langs deze weg, ja alleen richting centrum. Bij het huis aangekomen begonnen de spieren al te protesteren en werd de rest van de dag een beetje zwaar. `s Avonds wat spiergel op gedaan en viel het de rest van het weekend gelukkig mee.
Vandaag (maandag 19-03-2007) ben ik door een vriendin van hun opgehaald om 09.30 uur om mee te gaan naar haar werk. Ze werkt op een Ranch, die jaren geleden nog van haar opa en een vriend was, dit is toeval. Helaas moest zij gewoon werken, dus ben ik zelf een beetje rond gaan lopen. Nou het was soms best spookachtig en dat op klaarlichte dag met veel zon. Ik vind het erg groot en als je door het hek gaat is het ca. 3 km tot je bij de mooie oprijlaan met bomen komt. Vanuit San Martin de Los Andes wordt het naar het noorden steeds stoffiger en woestijnachtig, dan is het wel grappig dat je plots in een soort van Fata Morgana terecht komt. Water, bomen, beesten en een huis de bomen zijn door haar opa en vriend ca. 100 jaar geleden geplant. Toen ik terug kwam van een wandeling moesten we direct retour naar huis, omdat ze was vergeten iets voor haar dochter te regelen. Ik vond dat prima, had het wel gezien in mijn eentje door het spookachtige bos.
Morgen ga ik kijken of ik voor woensdag een busticket kan krijgen om naar Buenos Aires te gaan. Het is een lange busrit, maar ik heb geen zin in tussenstops onderweg.
Dikke kus Agnes
19 Maart 2007 - 23:12
Brenda:
En je weet het he !!??!!
Wel je schoenen aanhouden tijdens de busreis.
Ja Agnes, is gewoon de rode draad in je reis. Geloof er nou maar aan ! Hahaha.
Waren inderdaad best enge foto's. Kan me voorstellen dat je dit eng vond alleen. Maar je moet maar zo denken, in gedachte zijn we altijd bij je !!
Brenda (en een kus van Jos) -
20 Maart 2007 - 11:08