Valle de la Luna en Mendoza - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Agnes & Rob - WaarBenJij.nu Valle de la Luna en Mendoza - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Agnes & Rob - WaarBenJij.nu

Valle de la Luna en Mendoza

Blijf op de hoogte en volg Agnes & Rob

01 Maart 2012 | Argentinië, Mendoza

woensdag 29 februari:
De wekker gaat om 05.15 uur!! Vandaag de excursie naar Valle de la Luna (Vallei van de Maan).
Na het ontbijt om 6 uur werden wij opgehaald om 7 uur, we waren maar met z'n 2-en. Aardige chauffeur. De rit naar VdlL was een pittige, namelijk 300 km heen en 300 km terug.
Water en broodjes mee voor onderweg.
De rit verliep voorspoedig.

Aangekomen rond 11 uur, even een kleine discussie over de entreeprijs (Pesos 35 voor Argentijnen en Pesos 70 voor de rest) .. ons was telefonisch verteld dat de entreeprijs was Pesos 35 (Eur 6) p/p en geen Pesos 70. Dit is allemaal goedgekomen bij terugkomst.

Je rijdt in rij achter elkaar aan (de gids rijdt vooraan) door het gebied (maanlandschap) van 62000ha!! De totale ronde is 40km en duurt circa 3 uur. Er zijn 5 stops bij interessante plaatsen met tekst en uitleg van de gids. (meestal 10 minuten in het Spaans en 3 woorden in het Engels :) )

Werkelijk schitterend dit park ! Het park heet: Ischigualasti (ja probeer dt maar eens snel te zeggen ;) )
Ik zou eigenlijk zeggen bekijk de foto's en zie hoe mooi dit park - Valle de La Luna is. Echt de moeite van het bezichtigen waard!

Na terugkomst even een Sandwich en empenada gekocht voor onderweg terug.
Bij het wachten op de chauffeur werden we opgevreten door de muggen... Ugh!

Na wederom een lange rit even relaxen en omkleden. Rond 9 uur uit eten om vervolgens rond 00.30 in slaap te vallen.

Morgen de rit naar Mendoza (175km)

PS Engeland - Nederland 2-3 YES!!!
We hebben hier de doelpunten gezien.

Donderdag 1 maart
Na het ontbijt (eww wat is de koffie hier vies, lijkt wel slootwater!) alles in de auto en wederom in de rij voor wat Super brandstof.

Vol met super richting Mendoza (het walhalla van de wijnen!! daar zitten we goed!!).
Na discussie is dit misschien wel de plek waar we willen wonen! Dichtbij Chili, San Juan, San Rafael, San Luis en Mendoza is een grote stad en met de bus vanaf de busterminal kun je hier alle kanten op.
Voordeel ook is vliegen op Santiago (Chilie) en dan met name v.w.b. de reistijd naar Mendoza.
En tel daarbij op het milde klimaat het laagste gemiddels aantal mm regen per jaar van heel Argentinie!!

en Rien: komen we af en toe ff een bakkie doen en een duik nemen in de Pacific!:) ;)

Bij aankomst in Mendoza was de B&B Plaza Italia vol en de Hospedaje om de hoek (Zamora) had nog wel een bed voor 2 nachten. Het is hier de komende 2 dagen Wijnfeest en dus bijna alle bedden zijn verhuurd.
Gelukkig is het ons dus gelukt en kunnen de komede 2 dagen feesten :) :)

Zojuist heerlijk gegeten met een heerlijk Malbec rode wijn. Nu even ons verhaal en zo even een zak wasgoed wegbrengen.

Dit was het weer even vanuit Mendoza.

We plaatsen nu de foto's van het vorige reisverslag en het reisverslag van vandaag.
Veel kijkplezier en tot de volgende keer.
Bedankt voor de zeer leuke reacties.

Muzi: wanneer reageert je baasje nu eens ???

kussen van Rob en Agnes

PS foto's uploaden is tot op heden nog niet gelukt hier. Jullie houden deze nog tegoed.. morgenavond proberen we opnieuw anders wordt het nog een daggie later...

• 01 Maart 2012 - 19:45

Johan&Corry:

Jullie maken wat mee zeg. Alleen nog geen foto`s wordt morgen kijken.
    Raar hoor dat je als buitenlander zo wordt benadeeld door meer te betalen. Maar goed dat jullie een paar dagen geleden nog niet betrokken waren bij een ongeluk i.v.m. jullie verzekering had je daar helemaal de poppetjes aan het dansen gehad.Zo nog een week genieten en dan weer terug naar de dagelijks sleur en uit kijken naar de tijd van emigreren.

• 01 Maart 2012 - 19:47

Johan&Corry:

Niet te veel van dat mooie rode spul drinken ik weet het het kan erg verslavend zijn. Geniet maar drink met maten.

• 01 Maart 2012 - 20:06

Rien:

Dus even maanmannetjes weze bekijkeen en ja hoor die spreken enkel spaans met 3 worden engels YES/NO-MONEY jijiji fijn om te weten dat je steeds dichter bij komt zitten nog maar een klein stukje van elkaar en ik geweldig nieuws voor jullie-lees je email maar. Agnes en Rob te quiero muchooooo

• 02 Maart 2012 - 01:46

Anita:

Hi Agnes and Rob I am a friend of Johan Van Bree I m friend with him on facebook and I know you like too much my country, he gave me this link and I see you are spending a good time in many places, I wish you can feel very good here in Argentina, and you are very welcome!!
    I live in Buenos Aires.....

• 02 Maart 2012 - 16:06

Muzi:

Mijn slaaf heeft het te druk met gasten te eten geven. Met als gevolg dat ik het druk heb met mijn looks in de strijd te gooien!!! Hoe meer ze mij bewonderen, uiteraard, hoe meer ik krijg en kan "stelen". Erg gezellig en nu kan ik weer even van een op een aandacht genieten, want dat is toch wel het wahalla.....